Strålande elitkval av Sumpan

Det var som vanligt många Stockholmslag i farten när kvalen i den nationella serien skulle avgöras!

När utomstående experter analyserade kvalet till herrarnas elitserie så var det nog höga odds på att Sundbyberg skulle ta sig tillbaks till Elitserien, men de forna Svenska mästarna visade sig på hugget och slog först ut Marbodal och sedan Bulltofta som i sin första match hade slagit ut elitserielaget Tegnér. Stockholms Bowlingförbund sänder sina varmaste gratulationer och önskar all lycka till Sumpan och såklart även till Stureby som är det andra laget från Stockholm i herrarnas högsta serie.
 
För AIK gick det som det brukar, som flera gånger tidigare åkte de med ett starkt lag och visst favoritskap men förlorade tungt, den här gången mot Västerås SK.
 
I damernas kval till Elitserien förlorade Prime vilket gör att Stockholm tyvärr bara kommer att ha två damlag B-K Eva och AIK BK D i Elitserien då Hammarby åkte ur, vi finner det hela vara en väldigt trist och oroande utveckling för dambowlingen i Stockholm.
 
I kvalet till herrarnas Allsvenska så försökte Fredrikshof & Djurgården kvala sig upp samt Ax kvala sig kvar. Här blev det förlust för Djurgården och Fredrikshof redan i första matchen. Fredrikshof förlorade mot BK Ax som därmed tog sig vidare till kvalfinalen där de ställdes mot Borlängelaget Rigel/DBS. En match som Dalalaget tog hem vilket betyder att Stockholm går från att ha fem lag, till att ha tre lag i Allsvenskan nästa säsong.
 
För kval till övriga serier så hänvisar vi till SvBfs webplats https://bits.swebowl.se/slutspel
16 maj 2024 12:43