Intresseanmälan till ny division i Stockholmsligan

StBf öppnar härmed upp för intresseanmälan till nya serier för lag som befinner sig i Stockholm och i angränsande städer/distrikt

Stockholmsligan 0 (arbetsnamn) ovanför nuvarande Stockholmsligan 1 och tänkt för lag som nu spelar i Nationella serien och som tröttnat på långa resor och svåra oljeprofiler, öppen alltså för både A & F-lag. Blir det många lag som anmäler sitt intresse så skapar vi fler serier helt enkelt.

 

Anledningen till att vi gör detta är följande:
Föreningarna i distriktet visade starka sympatier för serieutredningens förslag om att göra om systemet till 8-lagsbaserat för att få ner resvägarna, det tillsammans med att vi under senaste månaden fått starka indikationer på att flera lag i Stockholm överväger att ta bort sina F-lag från nationella serien p g a som tidigare nämnts de långa resorna men även att de tröttnat på profilhysterien även nere i de lägre divisionerna.

Hela Stockholmsligan görs om till 8-lagsgrupper med möte hemma & borta samt ytterligare ett möte = 21 matcher

Sportprofiler med en ratio om 4,0:1 och lägre är förbjudna (nivån är en arbetshypotes)

Glöm inte att distriktsserierna inte omfattas av dubbleringsregler som för A & F-lag vilket gör det enklare att få ihop lag och för att er UK rent generellt inte ska behöva ha så mycket huvudvärk.
Som tidigare så kommer Stockholmsligan att ha serier för både 8- och 4-mannalag så oavsett storlek på ert lag finns det något som passar er.

 

Notera att anmälan inte är bindande utan endast en intresseanmälan, vi kommer att kontakta varje förening som inkommer med en anmälan för att diskutera just ert eller era lag och vad vi kan göra för att hitta rätt nivå i vårt eget seriesystem.

 

Anmäl erat intresse till: kansliet@stbf.se 

 

Har ni frågor; tveka inte att ringa mig
Ian Robinson Ordförande
29 februari 2024 08:43