Vilken härlig finalhelg för Challenger GP!

Slutfinalerna i Challenger GP avgjordes i helgen i Sundbybergs Bowlinghall.
Ungdomar och juniorer samlades för att avgöra vilka som skulle vinna barometerfinalerna i respektive klass. Stor glädje, stor entusiasm och mycket bra bowlingspel. Många olika föreningar representerade och en riktigt rolig helg! Det ser ljust ut för ungdomsbowlingen! 

 

Finalhelgen inleddes i Sundbybergs bowlinghall på lördagsförmiddagen med finaler för våra juniorer i tjejklass och killklass lördag förmiddag. 6st killar och 7st tjejer kom till start.

Bland killarna öppnade Benjamin Hellström starkt med 237 + 20 bonuspoäng och släppte aldrig taget om förstaplatsen. Efter 5 serier stod han som klar segrare framför Anton Westin på andraplats och Zebastian Söder på tredjeplats

I tjejklassen var det desto tightare, Olivia Stattin öppnade starkt liksom Stefanie Layrisse och Engla Cotera Nilsson. Det var också dessa tre som kämpade om det hela vägen. Serie 6 blev lite av en final då matchen mellan Stefanie och Olivia spelades. O vilken match vi bjöds på! Olivias 9 raka strike bäddade för segern då hon tillslut kunde vinna med 278 mot Stefanies 248.
Olivia står även efter sista serien som segrare framför en välspelande Stefanie och Engla.

På Söndagsförmiddagen spelades final för våra yngsta deltagare där det blev spännande ända in i slutrutan.
Det blev en helt avgörande final mellan Celine och Teo i sista matchen. Celine hade en liten ledning att gå på men Teo spelade sin bästa bowling för dagen och avslutade med 199 poäng, vinst mot Celines 180 och därmed seger i finalen med endast 15 poäng.
På tredje plats kom Sander Efverstedt från Ess BK. Teo representerar Rosen och Celine spelar i BK Prime.

Efter U12s final var det dags för final i Ungdom tjejer och Ungdom killar, Den svängigaste finalen denna dagen blev den för Ungdom Tjejer. Här turades fyra av tjejerna om att någon gång ligga i topp.
Denna gången var det toppresultaten som avgjorde då slutsegraren Nina Hellsten hade flest 200+-serier. Vi säger stort Grattis till alla duktiga tjejer och extra Grattis till prispallen.
1. Nina Hellsten, UBC 90
2. Alice Olsson, Gotlandspärlan
3. Karin Johansson, Sundbybergs IK
 

I Ungdom killar var det William Dahlsten, Fabian Carlsson, Elvis Broström och Oskar Myrén som tagit sig till Final. Många fina slagningar och många jämna matcher i killfinalen. Det var Emil Löfström och William Dahlsten som startade starkast. William fortsatte den inslagna vägen och lyckades till sist få ihop 1656p på sju serier. Ett snitt på 236p. Med vinst i fem av sju matcher blev det till sist en komfortabel seger före tvåan Emil Löfström och trean David Söderlund Bejeryd. Framtiden ser ljus ut med dessa killar på banorna!

 

Tack till alla ungdomar, juniorer, föreningar, tränare, föräldrar och bowlinghallar! Vi ses igen nästa år!
Annika Kilander Vice ordförande, JK
29 maj 2023 18:35