Resultat slutspelet Stockholmsligan 2022-23!

Söndag den 21 maj spelades slutspel i Stockholmsligan.
De första fyra lagen i Stockholmsligan 1 (8-manna) respektive Stockholmsligan 11 (4-manna) skulle göra upp om pokalerna i respektive klass.

Slutspelet i 4-manna spelades på Brännkyrka Bowlinghall och då andraplacerade Stureby BK C lämnade W-O så ställdes IFK Stockholm BK mot KKT/Mercur B. Förstaplacerade AIK BK D B fick därigenom en friplats in i finalen.

Det skulle visa sig bli en stentuff semifinal, de två anrika föreningarna emellan. Efter två serier var ställningen 6-4 till IFK men i tredje serien stod KKT/Mercur för dagens högsta slagning och vann serien med 4-1. Därigenom kopplade de ett grepp om matchen inför sista serien.
Även sista serien skulle visa sig bli mycket jämn. Christer Andersson i KKT/Mercur gör fina 200p men tyvärr för hans del så bjöd IFK’s Lennart Sjöman på ett storartat spel och slog dagens högsta serieslagning med 235p. Tack vare Lennart’s fina serie lyckades IFK knipa den viktiga diffpoängen och serien med 3-2. Slutresultatet skrevs till 10-10 med Strike-out som följd.

Efter en lång och dramatisk Strike-out lyckades Leif Palm i IFK Stockholm sätta det avgörande krysset och hans lag blev därigenom klara för finalen.

I finalen mellan AIK BK D B och IFK Stockholm så vart det inte lika jämnt och spännande som i semifinalen.
AIK BK tog ledningen med 3-2 i första serien men i andra så tog IFK en 5-0’a, även om det var väldigt jämt på samtliga bord. Ställningen 7-3 till IFK skulle visa sig bli för svår att ta ikapp för AIK BK.
IFK hade ångan uppe och spelade mycket bra även i tredje serien och stängde matchen med en serievinst på 4-0.

Slutresultatet skrevs till 11-3 och guldet gick till IFK Stockholm efter en mycket fin insats!


Slutspelet för 8-manna spelades på Vårby Bowlinghall.

Här skulle det visa sig att semifinalerna avgjordes efter tre serier medan finalen blev en mycket tuff drabbning där avgörandet satt i slutrutorna.

Seriesegrarna BK Amiki B hade att möta Matteus-Pojkarna B i sin semifinal. Det började jämt lagen emellan och Matteus-Pojkarna vann första serien med 3-2. BK Amiki svarade genom att ta andra serien med 4-1 och det kändes som att matchen stod och vägde.
I tredje serien hittade dock BK Amiki en extra växel och med mycket fina 1678p i serieslagning, tog de en klar 5-0 seger i serien även om det var jämnt på ett banpar.
Slutresultatet blev således 11-4 till BK Amiki.

I den andra semifinalen ställdes BK Raa mot BK Rudbeck. Här uteblev nästan all spänning när BK Raa visade sig vara numret större för dagen. Med serieresultaten 4-1,4-1,4-1 så tog ett starkt BK Raa hem segern komfortabelt tack vare stabilt och bra spel. BK Rudbeck kan dock trösta sig med att lagets Mikael Ekstrand stod för dagens högsta individuella serieslagning med 268p.

I finalen ställdes således fjolårssegrarna BK Amiki mot BK Raa. Lagens båda slagningar i semifinalerna, där det bara skiljde 2p, indikerade om att det kunde bli en mycket jämn och välspelat final.
BK Amiki sätter högst fart från start och vinner första serien med 3-2.
I andra serien kniper BK Raa diffpoängen med tre poäng och tar sig ikapp och förbi BK Amiki. Ställningen 6-4 till BK Raa efter två spelade serier.

Precis som i semifinalen hittar Amiki’s spelare rätt i tredjeserien och med en slagning på över 1600p tar de åter kommandot över matchen. Serieseger med 4-1 och det är bara BK Raa’s bästa för dagen, Dimitris Savvakis i par med karismatiske Olof Lundin som lyckas knipa sin banpoäng.
Så inför sista och avgörande serien har BK Amiki ett överläge med 8-7 och det ska visa sig bli en tuff avslutning.

Amiki tar tag i taktpinnen från första rutan på två banpar medans BK Raa har greppet om, även om det var jämt, i de två andra.
Diffpoängen skulle fälla avgörandet och när sista slaget slagits så har BK Amiki tagit den med 31p.

Slutsiffrorna skrivs till 11-9 i BK Amiki’s favör och bäst på planen var deras Peter Dannfeldt med 912p.

Stockholms Bowlingförbund gratulerar BK Amiki och IFK Stockholm till segrarna!

Henrik Hedlycke Ledamot
24 maj 2023 07:29