En härlig söndag i damernas tecken

Vi vill att damserien ska få fira 50 års-jubileum 2025. Ett steg i denna riktning är att låta flera damer/tjejer testa att spela med andra damer. Idag genomförde vi testspel på Sollentuna Bowlinghall.

Ordförande Ian Robinson inledde med att hälsa alla välkomna till Sollentuna och testspelet. Deltagande lag var Eva, Sigma, Runan, Värtan och två lag från Sollentuna. En fantastisk söndag i glädjens tecken. Alla lagen fick spela två matcher och testa 4-manna ligaspel. En stor mix av spelare där flera stod på matchbanor för första gången. Så himla roligt att se!

Vi ville ge fler damer att prova på att spela seriematcher mot andra damer. Utbudet idag är inte tillräckligt stort för att damer ska ha möjlighet att spela mot damer i den utsträckningen som man skulle önska. Vi vill att damserien ska finnas kvar och därför hoppas vi att detta initiativ ska motivera till att det ska finnas underlag att öka utbudet. Resultat och prestation var inte huvudmålet för just denna aktivitet men såklart vi räknade poäng. Efter två matchers spel, mycket glädje och otroligt mycket pepp både mellan lagkamrater och alla lagen så stod Sigma som segrare i dagens testspel. Stort Grattis! 

Alla lagen fick pris i form av träningstimmar med tränare som går att nyttja denna eller nästkommande säsong. 

Stockholms Bowlingförbund tackar alla lag och spelare som deltog i dagens testspel!