Vad är bowling?

En teknisk idrott - fylld av glädje och gemenskap!
Bowling är en underbar aktivitet och en idrott som är lätt att utföra. Där möjligheterna till att utvecklas både idrottsligt och socialt är stora.
Sporten har flera varierande spelformer, vilket gör bowlingen till en sport för alla, oavsett ålder, erfarenhet eller funktionshinder. Där ett finurligt handicapsystem möjliggör att du kan tävla mot dig själv, eller andra på lika villkor.

Så här börjar du spela bowling

Vill du lära dig grunderna och satsa på bowling som idrott, eller bowla med familjen, dina vänner eller arbetskamraterna. Börja med att boka en bana hos din lokala bowlinghall. I bowlinghallarna finns kunnig personal och aktiva bowlare som kan hjälpa dig på vägen.

Börja med tävlingsbowling
Att ha bowling som sin idrott och för att tävla behöver du tillhöra en förening. I Stockholmsområdet finns flertalet föreningar där du ansöker om att bli medlem. Som medlem i en förening så får du tillhörande licens och en idrottsförsäkring.

Bowlingskola
För barn- och ungdomar erbjuder bowlinghallarna i samarbete med de lokala bowlingföreningarna bowlingskolor och ungdomsträningar. Där barn- och ungdomar får lära sig grunderna, får motion och en rolig aktivitet.

Bowlingkurser
Stockholms Bowlingförbund arrangerar även i samarbeta med bowlinghallarna och föreningarna olika bowlingkurser och prova-på-kvällar. Där man får lära sig grunderna i bowling och en inblick i bowlingens underbara värld av glädje och gemenskap.
Husligor och korpbowling
Finns i många bowlinghallar där du kan deltaga utan att behöva tillhöra en förening. Att spela i korpen eller någon husliga är ofta det det första steget mot att ha bowling som sin idrott. Samla ihop ett kompisgäng eller några arbetskamrater och anmäla er till din lokala bowlinghalls husliga.
Bowlingskola Gullmarsplan
Senast uppdaterad: 23-11-07